Δίχρωμη Πανακότα βανίλια-σοκολάτα
Δίχρωμη Πανακότα βανίλια-σοκολάτα
Για την κρέμα βανίλιας:
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης (ή 12 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη)
1 βανίλια
Για την κρέμα σοκολάτας:
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης (ή 12 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη)
200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά. (Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τη σοκολατένια κρέμα, με τη διαφορά ότι μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη προσθέτουμε και την κουβερτούρα).
Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγη από τη σοκολατένια κρέμα σε ένα ποτήρι και το τοποθετούμε στο ψυγείο σε πλάγια θέση, ώστε να πετύχουμε το αποτέλεσμα της εικόνας. Μόλις πήξει καλά, το βγάζουμε και συμπληρώνουμε τη λευκή κρέμα.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο σε πλάγια θέση μέχρι να πήξει και αυτή.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου