ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ
ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ

Εμπειρογνώμονες και ερευνητές από το πανεπιστήμιο Harvard πραγματοποίησαν μια τροποποίηση της διατροφικής πυραμίδας, με βάση την υγιεινή διατροφή ,ελέυθερη από ομάδες πολιτικής πίεσης, και της βιομηχανίας που ενδέχεται να επηρεαστούν από την ιδιαίτερη αυτή έρευνα που έρχεται να ταράξει το παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων.
Το Χάρβαρντ και η Σχολή Δημόσιας Υγείας εξαλειφθεί το γάλα από υγιή οδηγό στις διατροφικές τους ανάγκες, που ονομάζεται Υγιεινή Διατροφή Plate, αντικαθιστώντας το νερό, κατά προτίμηση.
Με αυτό, το Χάρβαρντ έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς την (Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ) USDA και εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο με το λανσάρισμα του οδηγού του, αντικαθιστά την διατροφική πυραμίδα.
Η καλύτερη απόδειξη αυτού είναι η πλήρης απουσία των γαλακτοκομικών προϊόντων, επειδή "η υψηλή πρόσληψη αυτών των τροφίμων αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου των ωοθηκών."
Στον οδηγό του Υγιεινή Διατροφή Plate ανέφερε επίσης ότι τα υψηλά επίπεδα των κορεσμένων λιπών στα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα χημικά συστατικά της παραγωγής τους τα καθιστά ως ένα τρόφιμο που πρέπει να αποφευχθεί.
Θα πρέπει να αντικατασταθεί από λαχανικά όπως μαρούλι, κουνουπίδι, μπρόκολο, μεταξύ άλλων, και οι σπόροι διαφόρων δημητριακών και ξηρών καρπών που περιέχουν ασβέστιο και είναι απαραίτητα για την ισσοροπημένη διατροφή.
Για αυτό και μόνο τον λόγο τα φυτικά ροφήματα ECOMIL της εταιρείας ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ από αμύγδαλο, καρύδα, βρώμη, φουντούκι, κάνναβη, σουσάμι, κινόα και πολλές άλλες εναλλακτικές ιδέες έρχονται να στηρίξουν το νέο μοντέλο ισορροπημένης διατροφής.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου