ιδέες για πρωινό

MAFFIN ME ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ & GOJI






Ενα νόστιμο vegan γλυκό για να ξεκινήσετε όμορφα την μέρα σας
Συντελεστής δυσκολίας: μέτρια         Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά
Συστατικά:

  • 250 g αλεύρι σταριού ολικής ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 160 g ακατέργαστη ζάχαρη ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 16 g νιφάδες πατάτας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 40 g αλεύρι κάνναβης   FIOR DI LOTO
  • 1 φακ. μαγιά ξερή ΒΙΟ
  • 240 ml ρόφημα ρυζιού ή καρύδας ECOMIL
  • 40 ml ελαιόλαδο βιολογικό
  • 80 g καρποί γκότζι ΟΛΑ ΒΙΟ
  • λίγο αλάτι Μεσολογγίου (πρέζα)

Προετοιμασία:
Κοσκινίστε και τα δύο αλεύρια και προσθέστε τη ζάχαρη και μια πρέζα αλατιού. Ξεχωρίστε ξεχωριστά το ελαιόλαδο και το φυτικό γάλα. Ανακατέψτε αργά τα υγρά συστατικά σε στερεά. Μόλις λάβετε ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέστε τα μαγιά και τα γκότζι. 

Γεμίστε τα κύπελλα με το μείγμα έως ¾ του ύψους τους. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 25/30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και να σερβίρετε.






Απολαυστικές μπάρες χωρίς ζάχαρη με γεύση λεμόνι και μάτσα με βάση το γάλα αμυγδάλου Ecomil

Βάση:

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/2 φλιτζάνι ωμά ολόκληρα αμύγδαλα
  • 5 κουταλιές λιωμένο λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 4 κουταλιές σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κουταλιές νερό

Κρέμα Matcha: 

  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου Ecomil
  • 1/2 κουταλάκι υγρής στέβιας Santiveri
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού άγαρ σκόνη άγαρ
  • 1 κουταλιά της σούπας μάτσα σε σκόνη

Κρέμα λεμονιού:

  • 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου Ecomil
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι υγρής στέβιας Santiveri
  • 1/2 κουταλάκι άγαρ άγαρ σκόνη

Βάση: Βάλτε τα αμύγδαλα και το αλεύρι σε έναν μπλέντερ και επεξεργαστείτε μέχρι να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια αμυγδάλων. Προσθέστε τα άλλα συστατικά και επεξεργαστείτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να είναι όλα καλά ενσωματωμένα και ομοιογενή. Τοποθετήστε ένα καλούπι 20 × 20 cm με λαδόκολα, πιέστε καλά και ψήστε για 20 λεπτά.
Κρέμα Matcha: Βάλτε το γάλα αμυγδάλου μαζί με τη στέβια σε μια 
κατσαρόλα και βάλτε σε βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμότητα στο ελάχιστο. Προσθέστε το άγαρ άγαρ και την μάτσα, ανακατεύετε καλά φροντίζοντας ώστε να μην παραμείνουν σβόλοι. Ανακατεύετε πολύ συχνά για περίπου 3 λεπτά. 
Αφήστε να κρυώσετε μερικά δευτερόλεπτα και βάλτε τη βάση, να κρυώσει.
Κρέμα λεμονιού: Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως για τη κρέμα μάτσα. Αυτή τη φορά βάζετε το χυμό λεμονιού μαζί με το γάλααμυγδάλου. Προσθέστε την matcha και αφήστε να κρυώσει για δύο ώρες.

Κόψτε και απολαύστε.










ΨΩΜΙ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΓΑΛΟ vegan
Μια υγιής συνταγή για ψωμί ολικής άλεσης με μπανάνες, καρύδια,γράφονται και γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη Bio ECOMIL!
Υλικά:

  • ​260 gr αλέυρι ολικής αλέσεως ντίνκελ ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κευλάνης ΟΛΑ ΒΙΟ
  • εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Λιγο αλάτι
  • 5 μπανάνες
  • 50 ml Bio γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ECOMIL
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 120 g θρυμματισμένου καρύδια

Συνταγή:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λαδώστε ελαφριά μια φόρμα για ψωμί μεσαίου μεγέθους.
2. Συνδυάστε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
3. Λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας.
4. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μίγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.
5. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει πριν τον τεμαχισμό. 
Σερβίρετε κρύο ή ζεστό.









Πρωινό για ενέργεια και υγεία απ’τις θρεπτικές ιδιότητες των δημητριακών!

Υλικά για 1 μερίδα:

  • 3 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό ημίπαχο γιαούρτι
  • 3/4 φλιτζανιού μούρα
  • 8 αμύγδαλα ελαφρώς τριμμένα

Πως θα το φτιάξεις:

  1. Σε ένα χαμηλό αλλά φαρδύ ποτήρι πρόσθεσε το γιαούρτι και χτύπησε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή
  2. Πρόσθεσε τα δημητριακά και ανακάτεψε ελαφρώς
  3. Σέρβιρε τοποθετώντας στην κορυφή τα μούρα και τα τριμμένα αμύγδαλα

Διατροφική αξία

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, αλλά και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες. Η κατανάλωση τους προστατεύει το καρδιαγγειακό και πεπτικό σύστημα και συμβάλλει στην καλύτερη και ομαλότερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας τις απότομες αυξομειώσεις. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του γεύματος ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, ενώ η βιταμίνη C των μούρων, αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου που παρέχουν το γιαούρτι και τα αμύγδαλα.






Πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως με ταχίνι, μέλι, αμύγδαλα και γάλα


Ένα γευστικό πρωινό για ενέργεια και θωράκιση του οργανισμού!

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 Φέτες ψωμί πολύσπορο ολικής αλέσεως
  • 2 κ.γ ταχίνι
  • 1 κ.σ μέλι
  • 8 Αμύγδαλα
  • 2 φλ. γάλα 1,5% σε λιπαρά

Πως θα το φτιάξεις:

  1. Άλειψε σε κάθε φέτα του τοστ 1κ.γ ταχίνι
  2. Πρόσθεσε σε κάθε φέτα 1,5κ.γ μέλι και ανέμιξε τα απαλά μεταξύ τους
  3. Πρόσθεσε σε κάθε φέτα 4 τριμμένα αμύγδαλα
  4. Κατανάλωσε χωριστά το γάλα ζεστό ή παγωμένο.

Διατροφική αξία:
Το πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή ψωμιού, καθώς περιέχει ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Το ταχίνι, αποτελεί πλούσια πηγή σε φυσικά μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, βιταμίνες Ε, Β1 και Β6, αλλά και πολύ καλή πηγή φυτοστερολών και λιγνανών, οι οποίες παρέχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Ο συνδυασμός του με το μέλι αυξάνει ακόμα περισσότερο τη διατροφική αξία του πρωινού σας, καθώς το μέλι φημίζεται για τις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τα αμύγδαλα από την άλλη, συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση των επίπεδων της ινσουλίνης όσο και στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ του οργανισμού. Τέλος, το γάλα προσδίδει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας αλλά και ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο τα οποία δρουν προληπτικά έναντι της οστεοπόρωσης








ομελέτες

Με κολοκυθάκια, μπιζέλια και φρέσκα βότανα για το τέλειο brunch

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (για 6 μικρές ομελέτες)

  • 30g δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness
  • 4 αυγά
  • 1 κολοκυθάκι
  • Μερικά σχοινόπρασα
  • 40g μεγάλα φρέσκα μπιζέλια
  • 30g φέτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Αλατοπίπερο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
  2. Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε μπιζέλια, δημητριακά, σχοινόπρασα, ψιλοκομμένες άκρες από φρέσκα κρεμμυδάκια και θρυμματισμένη φέτα.
  4. Με αποφλοιωτή, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες λωρίδες.
  5. Στοιβάζουμε 3-4 λωρίδες σε σχήμα σκάλας, γύρω από τις κάθετες άκρες κάθε φόρμας σιλικόνης.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο κάθε φόρμας.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30′ μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  9. Με μαχαιράκι ξεκολλάμε τον περίγυρο κάθε ομελέτας.
  10. Καλύπτουμε με θρυμματισμένη φέτα και λεπτές λωρίδες σχοινόπρασα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φυσιολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις των δονήσεων που προκαλούνται στον άνθρωπο από σημαντική σχετική παραμόρφωση και μετατόπιση που έχει υποστεί από τα όργανα και τους ιστούς σε ορισμένες συχνότητες .

6 Βότανα για αδυνάτισμα