ιδέες για πρωινό
MAFFIN ME ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ & GOJI

Γεμίστε τα κύπελλα με το μείγμα έως ¾ του ύψους τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 25/30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και να σερβίρετε.



Πρωινό για ενέργεια και υγεία απ’τις θρεπτικές ιδιότητες των δημητριακών!
Υλικά για 1 μερίδα:
- 3 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό ημίπαχο γιαούρτι
- 3/4 φλιτζανιού μούρα
- 8 αμύγδαλα ελαφρώς τριμμένα
Πως θα το φτιάξεις:
- Σε ένα χαμηλό αλλά φαρδύ ποτήρι πρόσθεσε το γιαούρτι και χτύπησε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή
- Πρόσθεσε τα δημητριακά και ανακάτεψε ελαφρώς
- Σέρβιρε τοποθετώντας στην κορυφή τα μούρα και τα τριμμένα αμύγδαλα
Διατροφική αξία
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, αλλά και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες. Η κατανάλωση τους προστατεύει το καρδιαγγειακό και πεπτικό σύστημα και συμβάλλει στην καλύτερη και ομαλότερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας τις απότομες αυξομειώσεις. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του γεύματος ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, ενώ η βιταμίνη C των μούρων, αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου που παρέχουν το γιαούρτι και τα αμύγδαλα.

Πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως με ταχίνι, μέλι, αμύγδαλα και γάλα
Ένα γευστικό πρωινό για ενέργεια και θωράκιση του οργανισμού!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 Φέτες ψωμί πολύσπορο ολικής αλέσεως
- 2 κ.γ ταχίνι
- 1 κ.σ μέλι
- 8 Αμύγδαλα
- 2 φλ. γάλα 1,5% σε λιπαρά
Πως θα το φτιάξεις:
- Άλειψε σε κάθε φέτα του τοστ 1κ.γ ταχίνι
- Πρόσθεσε σε κάθε φέτα 1,5κ.γ μέλι και ανέμιξε τα απαλά μεταξύ τους
- Πρόσθεσε σε κάθε φέτα 4 τριμμένα αμύγδαλα
- Κατανάλωσε χωριστά το γάλα ζεστό ή παγωμένο.
Διατροφική αξία:
Το πολύσπορο ψωμί ολικής αλέσεως αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή ψωμιού, καθώς περιέχει ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Το ταχίνι, αποτελεί πλούσια πηγή σε φυσικά μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, βιταμίνες Ε, Β1 και Β6, αλλά και πολύ καλή πηγή φυτοστερολών και λιγνανών, οι οποίες παρέχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Ο συνδυασμός του με το μέλι αυξάνει ακόμα περισσότερο τη διατροφική αξία του πρωινού σας, καθώς το μέλι φημίζεται για τις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τα αμύγδαλα από την άλλη, συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση των επίπεδων της ινσουλίνης όσο και στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ του οργανισμού. Τέλος, το γάλα προσδίδει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας αλλά και ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο τα οποία δρουν προληπτικά έναντι της οστεοπόρωσης

ομελέτες
Με κολοκυθάκια, μπιζέλια και φρέσκα βότανα για το τέλειο brunch
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (για 6 μικρές ομελέτες)
- 30g δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness
- 4 αυγά
- 1 κολοκυθάκι
- Μερικά σχοινόπρασα
- 40g μεγάλα φρέσκα μπιζέλια
- 30g φέτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Αλατοπίπερο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
- Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε μπιζέλια, δημητριακά, σχοινόπρασα, ψιλοκομμένες άκρες από φρέσκα κρεμμυδάκια και θρυμματισμένη φέτα.
- Με αποφλοιωτή, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες λωρίδες.
- Στοιβάζουμε 3-4 λωρίδες σε σχήμα σκάλας, γύρω από τις κάθετες άκρες κάθε φόρμας σιλικόνης.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο κάθε φόρμας.
- Ψήνουμε για περίπου 30′ μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Με μαχαιράκι ξεκολλάμε τον περίγυρο κάθε ομελέτας.
- Καλύπτουμε με θρυμματισμένη φέτα και λεπτές λωρίδες σχοινόπρασα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου